Népszerűek az e-rollerek Miskolcon: több mint húszezer utazás egy hónap alatt

Megosztás

Négy hét alatt közel 6500 ember próbálta ki a szolgáltatást a borsodi megyeszékhelyen.

Mint arról annak idején írtunk, pontosan egy hónapja, június 21-én vált elérhetővé Miskolcon az a 330 darab közösségi roller, amit 184 mikromobilitási ponton lehet igénybe venni, s amelyek közül egyet mi is kipróbáltunk.

A TIER képviselője, Lendvai Tímea a Miskolci TV-nek nyilatkozott az elmúlt hetek tapasztalatairól: “Abszolút pozitívak a tapasztalataink. Úgy látjuk, hogy Miskolc teljes területén nagy és egyenletes az érdeklődés iránta. Akik egyszer kipróbálták, egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást.”

Ami a konkrét számokat illeti: az elmúlt négy hétben több mint húszezer utazást tettek meg elektromos rollerekkel, és csaknem hat és fél ezren próbálták ki a szolgáltatást.

A társaság felmérései szerint leginkább hosszabb utakon, így a városrészek és a belváros között közlekednek e-rollerekkel.

A szakember elárulta még: az akkumulátorokat folyamatosan cserélni kell a szerkezetekben, miután azok nagyjából négy utazást bírnak ki.

Lendvai Tímea azt is hozzátette, hogy bár a vandalizmus is jelen van az e-rollereknél, de mindez kezelhető, és összességében elégedettek a miskolciak rollerhasználatával.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek